Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından yargılanan Cumhuriyet savcısının kendisine tevdi edilen pek çok dosyayı makul sürede işleme almadığı iddia edildi. Yaklaşık iki yıllık bir dönemde 950 soruşturma dosyasının 460 adetinden söz edilmekteydi.
Genel soruşturma bürosundaki diğer Cumhuriyet savcılarının görevli olduğu derdest evrak sayısının yaklaşık 350-400 civarında olduğu ancak sanık Cumhuriyet savcısının ise söz konusu soruşturma dosyalarının yaklaşık 245 adedinde bir yıldan iki yıla kadar, kalan evraklarda ise beş aydan sekiz aya kadar işlem yapılmadığı belirtildi.
Daire, sanığın diğer Cumhuriyet savcılarına oranla ortalamadan fazla süre olacak şekilde evraklar üzerinde işlem yapmayarak teraküme (birikmeye) sebebiyet verdiği ve atılı ihmali davranışı ile görevi kötüye kullanma suçunu işlediği gerekçeleriyle sanık Cumhuriyet savcısı hakkında adli para cezası verdi.
Sanık Cumhuriyet savcısının kararı temyiz etmesiyle dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunun önüne geldi. Sanık savcı ilgili soruşturma dosyaları için üzerine notlar alarak veya ilgili müzekkereler yazarak gereğini yerine getirdiğini savundu. Sanığa Cumhuriyet savcılarınca yapılan işlemleri denetlemekle görevli olan Cumhuriyet başsavcı vekillerinin yaptığı tanıklık hatırlatılarak tanıkların da sanığın teraküme yol açtığını tespit ettikleri belirtildi.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu sanık Cumhuriyet savcısının soruşturma dosyalarını makul sürede bitirmediğini belirterek Yargıtay 5. Ceza Dairesinin verdiği kararı onadı. Sanık Cumhuriyet savcısına adli para cezası verildi.